Menstruatie toch zwanger

Je kunt menstrueren en toch zwanger zijn. Dit komt natuurlijk niet bij iedereen voor, maar er zijn veel vrouwen die zwanger zijn en toch menstrueren. Zij menstrueren dan gewoon en weten niet dat ze zwanger zijn totdat ze merken dat ze misselijk worden en last krijgen van stemmingswisselingen. Ook als de buik gaat groeien krijgen ze door wat ze hebben. Het kan zomaar zijn dat vrouwen blijven menstrueren ook tijdens de zwangerschap. Er is hier niets aan te doen, het kan zijn dat je de eerste drie weken gaat menstrueren en dat het daarna gaat stoppen. 

Kan ik zwanger zijn en toch menstrueren?

Menstrueren maar toch zwanger zijn kan heel goed. Het is daarom niet altijd met zekerheid te zeggen dat als je gaat menstrueren dat je niet zwanger bent. Kijk daarom nu naar je klachten, als je merkt dat je ook misselijk bent dan kun je ook eens kijken wat hier aan gedaan kan worden of wat de oorzaak kan zijn. Het zou namelijk ook kunnen dat je last hebt van menstruatie en dat je zwanger bent. Je denkt vaak dat dit niet gaat, maar het is wel degelijk mogelijk. Neem daarom altijd je klachten serieus ook als je gewoon blijft menstrueren, het kan altijd zijn dat er een zaadje ontsnapt is en dat je toch zwanger bent geworden. Doe dan de test en je weet het zeker, je kunt ook naar de huisarts gaan als je hier meer uitleg over wilt hebben. In ieder geval is het zo dat je dus kunt menstrueren ook als je zwanger bent, al is het dan vaak wel een stuk minder dan voorheen.

Reacties

ik ben gewoon van april en mei ongesteld geworden maar werd de agelopen 2 maanden best wel een dikke buik nu is mijn vraag van moet ik een verloskundige bellen voor een echt om zeker er van te zijn of ik zwanger en ongesteld ben
Ik hoop dat iemand me hier kan helpen , ik ben een meid van 22 jaar en ben afgelopen maand 21 aug ongi geworden ik moest de 14e al worden dus ik was een week overtijd. Heb 3x getest allemaal negatief. Heb normaal een cycles van 28 dagen en nu van 35 dagen en ook was mijn ongi heel anders 4 dagen wat ik nog nooit heb meegemaakt. Ik heb erg last van me onderbuik steken elke keer en kramp wat weg gaat en terug komt. Lage rugpijn en misselijk. Veel hoofdpijn en wel moe maar niet kunnen slapen. Wie kan me aub raad geven wat ik moet doen. Ze hebben me getest op blaasontsteking en soa omdat ze dachten dat dat het miss kon verklaren me buikpijn maar die testen zijn negatief? Kan iemand me raad geven ?
ik ben 2 dagen ongestel geweest en nu heb ik het gedaan en nu heb ik weer bloed en kramp en misselijk en ik krijg er nieks daar kan ik zwanger zijn